top of page
Search
  • Writer's pictureTop Tourism

Η νέα τάση της αγοράς: alcohol-free bars!


Τα alcohol-free bars γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν έναν τρόπο ζωής που βασίζεται στην υγεία και την ευεξία. Σχεδιασμένα για να φιλοξενήσουν τους ανθρώπους που επιθυμούν να παραμένουν νηφάλιοι, σε αυτά τα bars τα ποτά που σερβίρονται είναι χωρίς αλκοόλ

"Μοιάζουν με μπαρ. Ακούγονται σαν μπαρ. Αλλά υπάρχει κάτι διαφορετικό σε αυτά", όπως λέει ο ιδιόκτητης ενός alcohol-free bar.

Τα μπαρ που βοηθούν στην διατήρησή της νηφαλιότητας δεν είναι νέο φαινόμενο. Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ τον 19ο αιώνα ως μέρος του κινήματος της εγκράτειας, το οποίο ξεκίνησε σε εθνικό επίπεδο τη δεκαετία του 1820. Ενώ αρχικά τα alcohol-free bars απευθύνονταν σε μη πότες ή σε άτομα σε ανάρρωση, οι νεότεροι χώροι καλωσορίζουν όλους όσους δεν θέλουνε να έρχονται σε επαφή με το αλκοόλ.

Σύμφωνα με πρόσφατες διεθνείς έρευνες, η παγκόσμια κατανάλωση μπύρας, κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ ή/ και χωρίς αλκοόλ, αυξάνεται δύο έως τρεις φορές ταχύτερα από τη συνολική κατανάλωση αλκοόλ. Βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας πραγματικά μια έκρηξη νέων, καινοτόμων προϊόντων.

Αυτή η τάση αναμένουμε να επηρεάσει σε ένα βαθμό και το γαστροτουρισμό, αφού θα αναπτυχθούν αντίστοιχα πολλές γαστροτουριστικές εμπειρίες που θα βασίζονται σε μη αλκοολούχα ποτά αλλά και στην δημιουργία alcohol-free bars.


Αν είστε επιχειρηματίας του τουρισμού και της εστίασης και θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας εμπνευσμένες γαστροτουριστικές εμπειρίες, ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων με τη δική μας βοήθεια: respondondemand@gmail.com


Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.


ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism

Φωτογραφία από Karolina Sikora από το Pixabay

6 views0 comments
bottom of page