top of page
Search
  • Writer's pictureTop Tourism

Βistronomy: τι ακριβώς είναι?


Μπορεί να χέετε βιώσει την τάση του bistronomy χωρίς να το έχετε καν καταλάβει. Τι ακριβώς είναι, ποια είναι η προέλευση αυτής της τάσης και ποια τα κύρια χαρακτηριστικά της?

Η τάση του bistronomy έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1990. Την ξεκίνησε ο σεφ YvesCamdeborde, ο οποίος ναι μεν εκτιμούσε την εκλεκτή κουζίνα αλλά όχι το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα και τις τιμές των εστιατορίων στα οποία σερβίρεται.

Για να δείξει έμπρακτα τα πιστεύω του, άνοιξέ το δικό του εστιατόριο, βασισμένος στο μαγείρεμα πολύ καλού φαγητού που προσφερόταν σε ένα απλό περιβαλλον με κυρίαρχο στοιχείο τη φιλική ατμόσφαιρα. Την ιδέα του ακολούθησαν και πολλά ακόμα εστιατόρια, συνδυάζοντας γεύματα υψηλού επιπέδου σε χαμηλότερες τιμές, σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον.

Στο πέρασμα των ετών στα εστιατόρια αυτά αρχίσαν να παντρεύονται και τα δημοφιλή και παραδοσιακά πιάτα με απλά και εποχιακά υλικά, μαγειρεμένα όμως με τεχνικές μαγειρέματος υψηλού επιπέδου.

Ενώ ο Camdeborde είναι αυτός που δημιούργησε το συγκεκριμένο τύπο κουζίνας, το όνομά της το πήρε από τον Sebastien Demorand, κριτικό και δημοσιογράφο, στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η τάση του bistronomyέχει βοηθήσει πολλούς σεφ να ελευθερωθούν από αυστηρές τάσεις και φόρμες, και όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, να γίνουν πολύ πιο δημιουργικοί!


Αν είστε επιχειρηματίας του τουρισμού και της εστίασης ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων με τη δική μας βοήθεια: respondondemand@gmail.com


Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.


ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism

Φωτογραφία από Darkmoon_Art από το Pixabay

12 views0 comments
bottom of page